Sök

Om oss

 

AMAB Hydraul erbjuder marknadens bredaste sortiment inom hydraulik-, slang- och ledningskomponenter för OEM-kunder, serviceverkstäder, maskinimportörer, eftermarknad och MRO.

Vi har en stark supportorganisation med lång erfarenhet som hjälper dig att välja rätt komponenter samt att ta fram system- och konstruktionslösningar. Vi erbjuder även ett antal olika logistiska lösningar för att passa just ditt behov.

Produkterna levereras ut från vårt huvudlager, från våra egna filialer samt från vårt distributörsnätverk som är rikstäckande och finns på ca 100 orter i Sverige.

Våra ledord är Kvalitet-Kompetens-Tillgänglighet

 

Företagets verksamhet startade 1949, med tillverkning av traktorvagnar, som utrustades med egentillverkade teleskopcylindrar och en typ av handpump för tippning. En bit in på 1950-talet övergick tillverkningen till lastbilstippar, vilket pågick fram till 1967.

Försäljningen av komponenter, hydraulslang, kopplingar, tätningar, ventiler med mera startades 1961 och blev företagets inriktning från och med 1967. Några år senare, 1970, ändrades namnet till AMAB Hydraul AB och fick sin nuvarande ägarstruktur.

Idag är vi en av marknadsledarna inom lednings-och hydraulikkomponenter och våra produkter återfinns på en rad olika typer av maskiner och applikationer framförallt inom segmenten lantbruk, skogsbruk, entreprenadmaskiner och industri.

Vi kommer att på bästa sätt fortsätta vårt arbete med att bygga vidare och utveckla grundpelarna i vår verksamhet, hög servicenivå, god produktkvalitet, kompetent personal och långsiktigt samarbete med välrenommerade tillverkare. Vi kommer också att betona grossistrollen mer och utveckla det nära samarbetet med våra återförsäljare.

 

AMAB har idag ett återförsäljarnät i 3steg som visas nedan, alla våra återförsäljare går att hitta här

hydraulikcenter Slangservice AuktDist

 

 

 

AMABgruppen är tre bolag som drivs av hängivna hydrauliker med AMAB i ryggen, läs mer på respektive sida (klicka på loggan).

233-vhslogga

 

Hydraulik, slang & ledningskomponenter

Hydraulik används för att överföra kraft via en inkompressibel vätska, vanligtvis olja. Med hydraulik kan man även lagra energi samt styra och kontrollera den med hög precision och verkningsgrad. Hydraulikkomponenter är tåliga och passar bra i tuffa applikationer som t.ex. entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, lantbruksmaskiner med mera.

Vi på AMAB Hydraul har en mycket lång erfarenhet av hydrauliska system och komponenter. Vår starka supportorganisation hjälper dig att hitta rätt i vårt breda utbud av lednings- och hydraulikkomponenter. Behöver du hjälp att utveckla en konstruktionslösning eller ett helt hydraulsystem? Kontakta oss så hjälper vi er att nå den bästa lösningen för er applikation. AMAB Hydraul kan även erbjuda smarta logistiska lösningar för att optimera er materialförsörjning. Våra produkter levereras från våra egna lager samt från över 100 distributörer runt om i Sverige. Våra butiker och distributörer erbjuder slangservice där vi pressar hydraulslang i butik eller på plats hos dig via vår kommande tjänst mobilslangservice.se

 

AMAB Hydraul lagerför, säljer och erbjuder teknisk support på komponenter från ledande tillverkare:

 • Manuli Hydraulics- hydraulslang och slangkopplingar.
 • Faster – Snabbkopplingar, Multifaster
 • Hydac – ventiler, ackumulatorer, rörklammer m.m.
 • Stauff – skärringskopplingar och tillbehör
 • Casappa – kugghjulspumpar och motorer
 • Sunfab – kolvpumpar (lastbilspumpar) och kolvmotorer
 • Bosch Rexroth – variabla kolvpumpar
 • Bosch Rexroth Oil Control – tryckventiler, riktningsventiler, patronventiler HIC
 • Transferoil – termoplastslang
 • Walvoil – ventiler och elektronik
 • Dana – motorer, ventiler, växlar m.m.