Sök

Hydraulslang

AMAB Hydraul, expert inom hydraulik, erbjuder ett brett utbud av hydraulslangar av hög kvalitet från Manuli Hydraulics.

I vårt sortiment finns olika typer av förstärkta och flexibla material som är utformade för att passa alla typer av användningsområden vid drift av tunga maskiner, från normalt till extremt arbetstryck. Vi säljer bland annat stålarmerad flätad hydraulslang, spiralslang, textilarmerad hydraulslang, högtryckstvättslang och monterade slangar (smörjslang). Våra slangar, slangkopplingar och hylsor är utvecklade för att passa optimalt med varandra, vilket minskar risken för läckage och felaktig funktion.

Hydraulslangar: Användningsområden och applikationer

Våra hydraulslangar är konstruerade för att klara extrema arbetstryck, vilket gör att de passar för ett brett spektrum av användningsområden. De används bland annat inom byggindustri, skogsbruk, jordbruk, gruvdrift och transport.

Hydraulslangar är konstruerade med flera lager av olika material för att klara högt tryck samt säkerställa hållbarhet och livslängd. De vanligaste materialen är gummi och stål.

Stålarmerade flätade slangar har oftast ett eller två lager av flätad stålarmering för extra hållbarhet. Viktiga egenskaper är liten böjningsradie och goda nötningsegenskaper av ytterhölje samt goda UV-/ozonegenskaper. De är lämpliga för applikationer med högt arbetstryck och krävande miljöer. Vanliga användningsområden är till exempel lantbrukshydraulik.

Spiralslangar har flera lager av spirallindad stålarmering och används för högtrycksapplikationer. Viktiga egenskaper är till exempel liten böjningsradie och goda nötningsegenskaper av ytterhöljet samt goda UV-/ozonegenskaper. De är lämpliga för applikationer där det finns behov av hög motståndskraft mot slitage, bland annat i entreprenadmaskiner.

Textilarmerade slangar används främst för lättare industriella applikationer där flexibilitet och smidighet är viktigt samt vid låg, eller ingen, konduktivitet av elektrisk ström.

Tvättslangar eller högtrycksslangar är speciellt utformade för att hantera högt tryck och hög temperatur i vattenflöden som krävs för till exempel rengöring i industriella miljöer.

Brett sortiment av slangkopplingar och hylsor

Våra slangkopplingar har en miljövänlig zinkbeläggning och olika valbara beläggningsbehandlingar som zink-nickel och Supa-Black-beläggning. Detta gör att kopplingarna har en hög korrosionsbeständighet, vilket ökar deras livslängd.

Tillverkare och kvalitet

Manuli Hydraulics slangar är utformade för att uppfylla internationella standarder gällande temperaturbeständighet, slitstyrka, brandsäkerhet, tryckbeständighet, ozon-/väderbeständighet, flexibilitet, kompakthet och lätthet.

Hydraulslang: Säkerhetsföreskrifter

Det är viktigt att följa säkerhetsföreskrifterna under drift av hydraulslangar för att förhindra olyckor och säkerställa effektiv prestanda. Inspektera alltid slangarna ofta för eventuella tecken på slitage, skador eller läckage och byt ut dem direkt om du upptäcker några defekter.

Mer information, offert och tekniska specifikationer

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar till våra kunder. Kontakta oss för offert eller andra frågor kring våra produkter, leveransvillkor och garantier. Mer information och tekniska specifikationer finns även i vår produktkatalog.